A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Motoroshalál váltott ki zavargást egy kínai városban

Vágólapra másolva!
Egy motoros halála miatt estek feldühödött emberek rendőröknek a kínai Sencsenben. A motoros azért szenvedett halálos balesetetet, mert egy őt ellenőrizni akaró rendőr hozzávágta adóvevőjét. A dühös helyiek felgyújtottak egy rendőrautót, de az esetről nem sok részletet közölt a hivatalos kínai hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Több ezer ember támadott rá rendőrökre a Kína déli részén fekvő Sencsenben (Shenzhen) pénteken. A zavargások délutántól szombat hajnalig (közép-európai idő szerint péntek estig) tartottak, amelyeket a hivatalos Új Kína hírügynökség hézagos jelentése szerint egy motorkerékpáros halála váltott ki. A helyi lakosok egy rendőrt okoltak a halálesetért.

A helyi közlekedésrendészet nagyszabású ellenőrzést tartott a Hongkonggal szomszédos virágzó nagyváros Paoan (Baoan) körzetében, hogy kiszűrje a forgalomból a nem engedélyezett járműveket. Egy motorkerékpáros át akart törni egy rendőri ellenőrzőponton, és az ott szolgálatban lévő rendőr első meglepetésében hozzávágta szolgálati adó-vevő készülékét, amitől a vezető elvesztette uralmát a jármű felett, egy lámpaoszlopnak hajtott, súlyosan megsebesült, majd belehalt sérüléseibe.

A hír hallatán gyülekezni kezdtek az emberek a helyszínen, és több ezren verődtek össze. A tömeg egy idő utén megtámadta a rendőröket. Egy rendőrautó kiégett. A hírügynökség egyéb részleteket nem közölt, így azt sem tudni, voltak-e személyi sérülések. A nyolcmillió lakosú Sencsen Kína egyik leggazdagabb városa.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!