A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A válságban megerősödött a brit Munkáspárt

Vágólapra másolva!
Egy százalék híján felzárkózott a brit kormánypárt támogatottsága az ellenzéki konzervatív pártéhoz - ezt mutatja egy keddi napilapban közzétett felmérés. A Munkáspárt a pénzügyi válság súlyosbodásával erősödött meg.
Vágólapra másolva!

A konzervatívok a nyáron még húsz százalékkal vezettek a kormányzó Munkáspárt előtt, a legnagyobb brit liberális újságban, az Independentben közzétett november végi adatok szerint azonban a kormánypártra a lakosság 36 százaléka szavazna, míg legnagyobb riválisára 37 százalék.

A kormánypárt támogatottsága öt százalékkal nőtt, a konzervatív párté kettővel csökkent. A harmadik legnagyobb brit párt, a Liberális Demokraták eredménye egy ponttal javult, 17 százalékon áll.

Gordon Brown miniszterelnök és kormánya népszerűsége azután kezdett javulni, hogy Nagy-Britanniát elérte a pénzügyi válság. Előtte ugyanakkor több időközi választáson is csúfosan szerepelt a Munkáspárt, és már a párton belül is felvetődött Brown leváltása.

Az Independent szerint a konzervatívok azzal számolnak, hogy a kormánypárt veszít népszerűségéből jövőre, amikor szélesebb körben érezhetővé válnak a gazdasági nehézségek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!