A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Lezuhant vadászgépével az első izraeli űrhajós fia

Vágólapra másolva!
Lezuhant egy F-16-os vadászgép vasárnap Izraelben, a tragédiában a pilóta életét vesztette. A gépet Assaf Ramon, az első és eddig egyetlen izraeli űrhajós fia vezette.
Vágólapra másolva!

Vadászgépével lezuhant és életét veztette vasárnap az első izraeli űrhajós, Ilan Ramon fia - írja a BBC. Katonai tisztviselők szerint Assaf Ramon F-16-os gépe Ciszjordániában, Hebron városától délre zuhant le egy dombos területen.

A vadászgép egy rutin kiképzőrepülést hajtott végre, amikor a tragédia történt - tették hozzá. Arról nincs információ, hogy miért zuhant le a gép. A becsapódás helyszínén kutató és mentőcsapatok dolgoznak.

Egy meg nem nevezett palesztin szemtanú az izraeli televíziónak azt mondta, hogy a gép nagyon alacsonyan repült, mielőtt lezuhant volna. "Hatalmas tűz volt a becsapódás után" - idézte a szemtanút a BBC.

Assaf Ramon hadnagy 2009-ben végzett az izraeli légierő pilótaiskolájában, és a hadsereg szerint kitűnő végeredménnyel zárta vizsgáit.

A meghalt pilóta édesapja, Ilan Ramon is balesetben halt meg: az első és eddig egyetlen izraeli űrhajós a Columbia űrsikló robbanásában halt meg 2003-ban. Ilan Ramon, aki korábban maga is vadászpilóta volt, nemzeti hősnek számít Izraelben, ezért az izraeli televíziók és rádiók adásukat megszakítva számoltak be fia haláláról. Assaf Ramon korábban több interjújában is elmondta, hogy ő is űrhajós szeretne lenni, mint az édesapja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!