A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

12 iráni gárdistát fogtak el Pakisztánban

Vágólapra másolva!
Tucatnyi iráni Forradalmi Gárda-tagot fogtak el a pakisztáni hatóságok, miközben az elitharcosok illegálisan átlépték a két ország határát. A múlt heti 42 emberéletet követelő merénylet óta feszült a viszony a két ország között, mivel Irán Pakisztánt vádolja azzal, hogy titkosügynökei tudtak volna a támadásról.
Vágólapra másolva!

A pakisztáni hatóságok őrizetbe vettek 12 iráni forradalmi gárdistát, akik hétfőn engedély nélkül lépték át a határt. Egyelőre az incidens körülményeinek kivizsgálása folyik. Annyit tudni, hogy az iráni rendszer elit harcosai két autón hajtottak át a pakisztáni Beludzsisztán tartomány határán.

Korábban egy iráni gárdaparancsnok kijelentette: engedélyezni kell, hogy emberei a határon túl is üldözhessék a terroristákat. Egy hete Pakisztánból érkező merénylők 42 emberrel, köztük forradalmi gárdistákkal végeztek az iráni Szisztán-Beludzsisztánban.

"Ez komoly ügy. Most vizsgáljuk, hogy miért léptek a területünkre" - mondta egy pakisztáni határőrtiszt. Egy másik biztonsági forrás szerint az irániak azzal védekeznek, hogy csak véletlenül keveredtek át a határon.

Teherán szerint az október 18-i merényletet egy olyan szunnita csoport, a kábítószer-csempészetből élő Dzsundallah hajtotta végre, amely Pakisztánban táborokat tart fenn. Iszlámábád elítélte a merényletet, ugyanakkor cáfolta az iráni elnök célozgatását, miszerint egyes pakisztáni titkos ügynökök együttműködtek a robbantókkal, és azt is, hogy a Dzsundallah főnöke Pakisztánban rejtőzködne.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!