Túlélőket mentettek ki egy héttel a haiti földrengés után

Vágólapra másolva!
Még mindig találnak túlélőket a mentőalakulatok egy héttel a haiti Port-au-Prince-t romba döntő földrengés után: élve emeltek ki egy hetvenéves asszonyt és egy 25 éves nőt. Közben a tavaly erős földrengés sújtott olaszországi L'Aquilában bejelentették, hogy szívesen befogadnak árván maradt haiti gyerekeket.
Vágólapra másolva!

A mentőalakulatok élve emeltek ki egy hetvenéves asszonyt, Anna Zizit a haiti főváros egyik székesegyházának romjai alól helyi idő szerint kedden, egy héttel a Port-au-Prince-t romba döntő földrengés után. A nőt mexikói tűzoltók emelték ki a törmelék alól, majd fektették hordágyra, a mentőalakulat többi tagja pedig infúziót kötött rá. Az idős asszony dalra fakadt, amint ismét biztonságban érezte magát. A mentőalakulat tagjai először nem hittek a szemüknek, fülüknek, majd sírtak az örömtől.

Anna Zizi megmenekülése annál is látványosabb, mert egy egész hetet töltött az épület romjai alatt. Sarah Wilson, a Christian Aid brit segélyszervezet szóvivője elmondta, hogy a mentőalakulatok korábban tömlőn keresztül vizet juttattak a romok alá az asszonyhoz. Anna Zizi lehet az utolsók egyike, akiket még ki tudnak menteni Port-au-Prince romjai alól. Nem sokkal az idős ember után élve mentettek ki Port-au-Prince egyik bevásárlóközpontjának romjai közül egy 25 éves nőt is. Egészséges és a körülményekhez képest jó állapotban van. Az országba vezényelt amerikai katonák kedden figyelmeztettek: lassan elfogy a remény arra, hogy újabb túlélőket találjanak.

Forrás: AFP
Kattintson a fotóra és nézzen még képeket a mentőalakulatok munkájáról!

A tavaly erős földrengés sújtotta olaszországi L'Aquilában élők otthonukba fogadnának olyan gyerekeket, akik a haiti katasztrófa következtében árván maradtak. A gyermekjóléti szövetség felhívására jelentkező családok - ha kell, rokonokkal összefogva - átmenetileg magukhoz vennének és gondoskodnának haiti gyerekekről, a segélyakció részleteit most egyeztetik az olasz kormánnyal. L'Aquilát tavaly áprilisban rázta meg földrengés, közel háromszázan meghaltak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!