Fosztogatókra omlottak egy pláza romjai Haitin

Vágólapra másolva!
Fosztogatókra omlott egy a földrengésben megrongálódott szupermarket Port-au-Princben, Haiti fővárosában. A hivatalos adatok szerint már elérte a 230 ezret a januári földrengés halálos áldozatainak a száma.
Vágólapra másolva!

Összedőlt a földrengés sújtott haiti főváros egyik legnagyobb bevásárlóközpontjának az épülete kedden - közölték helyi illetékesek. A szupermarketben emberek voltak, amikor összeomlott, a romok alatt rekedteket elkezdték kimenteni.

A Carribean Market a haiti főváros egy legforgalmasabb bevásárlóközpontja volt. A földrengés súlyosan megrongálta, az ötemeletes épület több szintje egymásra rogyott, sok vásárló és eladó vesztette itt életét.

A szupermarket a természeti csapás óta nem működik. A megmaradt, és most összedőlt épületrészben fosztogatók voltak - mondta a romok eltakarítását irányító szakember az AFP-nek.

Közben a hivatalos adatok szerint Haitiban elérte a 230 ezret a január 12-én bekövetkezett földrengés halálos áldozatainak a száma. Marie-Laurence Jocelyn Lassegue kulturális miniszter szerint még ez sem végleges szám, sokan ugyanis a hatóságok tudta nélkül temették el rokonaikat. (A földrengésről szóló cikkeinket itt megtalálja.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!