Ártalmatlan volt az újabb New York-i káoszt okozó teherautó

Vágólapra másolva!
Gyanús, elhagyott teherautó miatt zárták le New York egyik jelentős hídjának környékét szerda este. A teherautót sietve hagyta el a sofőr, egy munkás pedig gázszagot érzett, ezért kihívták a bombakereső osztagot. A teherautót felnyitották, de üres volt. New Yorkban szombaton is találtak egy elhagyott teherautót, amelybe robbanószerkezetet és gázpalackokat rejtettek.
Vágólapra másolva!

Lezárta a New York-i rendőrség a Robert F. Kennedy-hidat szerda éjszaka, mert a manhattani hídfőnél felfigyeltek egy elhagyott teherautóra - írja az AP. Paul Browne rendőrségi szóvivő szerint a hidat kezelő hatóság egyik alkalmazottja gázszagot is érzett az egyik díjfizető bódé közelében hagyott teherautó közeléből. Látott egy embert is elmenekülni az arizonai rendszámú, bérelhető, zárt teherautótól.

A New York-i rendőrség bombakereső osztaga átvilágította a teherautót, de nem találtak benne robbanószerkezetet. A rendőrség éjfél után megnyitotta a gyanús teherautó miatt lezárt, Manhattan, Queen és Bronx kerületeket összekötő forgalmas utakat, és a régebben Triborough-nak hívott Robert F. Kennedy-hidat.

A rendőrség jelenleg keresi a sofőrt. "Nem értjük, miért menekült el" - mondta róla Browne az AP szerint. A szóvivő elmondása szerint a teherautót Bronxból Manhattanen keresztül hozta a sofőr a hídhoz, ő maga pedig Queens városrész irányába menekült el.

Szombat este a manhattani Times Square-en pokolgépet találtak egy elhagyott terepjáróban, emiatt a város továbbra is igen feszült az AP szerint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről