A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Leállnak az olajfolt eltakarításával az Alex hurrikán miatt

Vágólapra másolva!
Hurrikánná erősödött az Alex névre keresztelt szélvihar, amely a Mexikói-öböl térségében jár. Az olajfoltot várhatóan elkerüli a hurrikán, de a mentesítésén dolgozó hajókat visszarendelték, és az égetését is felfüggesztették az időjárás miatt.
Vágólapra másolva!

Hurrikánná erősödött az Alex nevű szélvihar szerdán - jelentette be a miami hurrikánmegfigyelő központ. Az idei atlanti-óceáni hurrikánszezon első hurrikánja mintegy 120 kilométer per órás szelekkel szerda este vagy csütörtök hajnalban éri el a szárazföldet a texasi-mexikói határ közelében.

A szélvihar várhatóan elkerüli a Mexikói-öbölben a tengeri fúrótorony elsüllyedése miatt keletkezett olajfoltot. Ennek ellenére egyes munkákat felfüggesztettek, így az olaj ellenőrzött égetését az óceán felszínén, és az oldószerek légi permetezését. A kedvezőtlen időjárás miatt visszaküldték a kikötőkbe az olajfolt felszedésével foglalkozó hajókat - írta a CNN amerikai hírtelevízió. A nyersolaj április 20. óta ömlik a tengerbe, azóta, hogy felrobbant a Deepwater Horizon olajfúró kút, erről részletesen itt olvashat.

A szélvihar okozta heves esőzések egy nő halálát okozták a dél-mexikói Oaxaca szövetségi államában, az áldozatra rádőlt egy átázott fal. Közép-Amerikában eddig összesen tíz emberéletet követelt a szélvihar.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!