A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hat órán át űztek a rendőrök egy kaviárszállító hajót a Jenyiszejen

Vágólapra másolva!
Illegális eredetű kaviárral megrakott teherhajót üldöztek órákon át az orosz hatóságok a Jenyiszej folyón. A hajót végül figyelmeztető lövések leadásával sikerült a partra kényszeríteni. A legénység akár két év börtönt is kaphat a természetvédelmi területről származó kaviár miatt.
Vágólapra másolva!

Egy közel két tonnányi fekete kaviárral megrakott hajót üldözött az orosz rendőrség hat órán keresztül a Jenyiszej folyón - adta hírül pénteken az ukrán Korreszpondent.net internetes hírújság. Az orvhalászattal szerzett kaviárt szállító hajó legénysége végül figyelmeztető lövések leadása után volt hajlandó megadni magát.

A hatóságokat péntek délelőtt értesítette az egyik Jenyiszej parti település elöljárója, hogy egy teherszállító folyami hajó a közeli természetvédelmi területen belül nagy mennyiségű, valószínűleg illegális eredetű halterméket rakodott be. A kiérkező rendőrök megtalálták a kikötőben a hajót, a kapitány azonban - a hatóság képviselőit megpillantva - parancsot adott az indulásra. Egy rendőr már majdnem elérte a fedélzetet, amikor a hajó kifutott, így a szerencsétlen egyenruhás a pallóról belezuhant a jeges vízbe.

A Ladon nevű teherhajót végül hat órán keresztül tartó vízi és szárazföldi üldözés után sikerült kikötésre kényszeríteni, azt követően, hogy a krasznojarszki rendőrök figyelmeztető lövéseket adtak le. A kapitányt és a személyzetet a helyszínen letartóztatták.

A hajó raktáraiban és hűtőkamráiban közel két tonna értékesítésre előkészített fekete kaviárt, valamint több mázsányi tokhalat foglaltak le. Oroszországban mind a tokhalak halászását, mind pedig a fekete ikra kitermelését és forgalmazását szigorú előírások szabályozzák, amelyek megsértéséért akár két évig terjedő börtönbüntetést is kiszabhatnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!