A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Két nap alatt két egyiptomi gyújtotta fel önmagát

Vágólapra másolva!
Rövid idő alatt két egyiptomi is önmaga felgyújtásával próbált tiltakozni, és hasonló esetek történtek Mauritániában és Algériában is. A példát egy tunéziai fiatalember adta, akinek halála miatt az elnök bukásához vezető zavargások törtek ki.
Vágólapra másolva!

Felgyújtotta magát egy férfi kedden Kairóban egy kormányzati épület előtt. Egy, a Reuters hírügynökségnek nyilatkozó biztonsági tisztviselő azt mondta: a férfi jogász, de nem közölt részleteket tettének körülményeiről. Egyelőre azt sem lehet biztosan tudni, hogy túlélte-e, illetve milyen állapoban van.

A keddi már a második hasonló eset rövid időn belül. Hétfőn az egyiptomi parlament épülete előtt gyújtotta fel magát egy 50 éves férfi, aki kormányellenes jelszavakat kiabált. Az AP hírügynökség által idézett tisztviselők szerint a férfit gyorsan el tudták oltani, majd könnyebb sérülésekkel kórházba vitték. A férfi az Al-Ahram című helyi lap szerint egy négygyermekes étteremtulajdonos.

Az egyiptomihoz hasonló eseteket jelentettek hétfőn Mauritániából és Algériából. Az önmagukat felgyújtó férfiak valószínűleg a 26 éves tunéziai Mohamed Buazizi példáját követik, akinek január elején bekövetkezett halála tiltakozási hullámot váltott ki az észak-afrikai országban, amely végül az elnök bukásához vezetett. Buazizi azért gyújtotta fel magát, mert a rendőrség megakadályozta, hogy engedély nélkül adjon el zöldséget egy piacon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!