A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gorilla- és csimpánzfejeket foglaltak le Gabonban

Vágólapra másolva!
Majmok levágott testrészeit, így gorillafejet és csimpánzkezeket foglaltak le Gabonban; ez az egyik legnagyobb fogás Közép-Afrikában a WWF közlése szerint.
Vágólapra másolva!

Öt embert tartóztattak le az után, hogy egy rejtekhelyen megtalálták egy gorilla levágott fejét, a kezeit, továbbá 12 csimpánzfejet és harminc csimpánzkezet - írja a BBC a WWF-re (World Wildlfe Fund) hivatkozva.

A WWF környezetvédelmi szervezet közleményében arra kérte a bíróságot, hogy lehetőleg elrettentő hatású ítéletet hozzon az orvvadászok ügyében. Afrika vadon élő állatai gyakran lesznek orvvadászok áldozatai, akik húsukért és az állatokból készülő különféle amulettekért gyilkolják le azokat.

A razziákhoz a gaboni kormányzat is segítséget nyújtott. "Az orvvadászat és -kereskedelem nem csak Gabonra jellemző, az erre szakosodott kereskedők Nyugat- és Közép Afrikában mindenhol megtalálhatók" - mondta Luc Mathot, Gabon természetvédelmi hivatalának képviselője. Szerinte ezek a letartóztatások azt bizonyítják, hogy a hatékony bűnüldözés megállíthatja őket.

Találtak továbbá 12 leopárdbőrt, több oroszlánbőrt, kígyóbőröket és öt elefántfarkat is. David Greer, a WWF afrikai szakértője szerint a védett fajok ilyen mértékű begyűjtése nagyon aggasztó. Úgy tudja, hogy az elmúlt tíz évben nem volt arra példa, hogy Közép-Afrikában ilyen nagyságrendben találjanak levágott majomtestrészeket. Vannak olyan piacok Közép- és Nyugat-Afrikában, ahol az állati testrészeket feketemágia és orvoslás céljából vásárolják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!