Rávetették magukat az autópályára gurult pénzre a maláj autósok

Vágólapra másolva!
Kisebb káoszt okozott egy malajziai autópályán, hogy egy balesetben több millió forintnyi aprópénz szóródott az útra. Az arra járó autósok ész nélkül vetették magukat az érmékre, a rendőröknek kellett megfékezniük őket.
Vágólapra másolva!

Életüket kockáztatva vetették magukat az útra szóródott aprópénz után egy malajziai autópályán az arra járó autósok. A pénz egy baleset következtében szóródott szét az észak-déli autópályán, miután egy BMW nekiütközött egy teherautónak, amely boltokba szállított váltópénzt. A teherautón egy ládában volt a sok apró, de a láda lerepült a platóról, és összetört. Több ezer pénzérme gurult az útra - 70 ezer malajziai ringgit - összesen több mint 5,3 millió forint értékben.

Kinek mije volt - zsebek, bukósisakok, zacskók - abba dobálta bele a 10, 20 és 50 senes (a malajziai ringit váltópénze, értéke kb. 6,6 forint, 13 forint és 33 forint) érméket - írja a brit Telegraph. A fosztogatásnak a rendőrség vetett véget, a pénzt tűzoltók lapátolták össze. A karambolozó sofőrök csak kisebb sérüléseket szenvedtek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!