A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A szélsőjobboldali Le Pen legyőzné Sarkozyt a francia elnökválasztáson

Vágólapra másolva!
Ha vasárnap lenne a francia választások első fordulója, akkor példátlan győzelmet aratna a szélsőjobboldali Nemzeti Front, élén Marine Le Pennel - derül ki egy friss felmérésből.
Vágólapra másolva!

A Harris Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint, amelyet a vasárnapi Le Parisien közölt, tovább csökkent Nicolas Sarkozy francia elnök népszerűsége, és a franciák helyette inkább a szélsőjobboldali Nemzeti Front elnökét választanák meg vezetőjüknek.

A francia választások ugyan csak jövő májusban lesznek, a 42 éves Marine Le Pen a szavazatok 23 százalékát szerezné meg az első fordulóban, ha most vasárnap lenne az elnökválasztás első fordulója. Sarkozy elnök a szavazatoknak csak a 21 százalékát érné el, holtversenyben a Szocialista Párt vezetőjével, Martine Aubrey-val.

Jean-Marie Le Pen lánya, Marine januárban vette át a szélsőjobboldali Nemzeti Front irányítását. A párt azóta finomított a holokauszttal és az antiszemitizmussal kapcsolatos, hagyományos revizionista irányvonalán, és úgy tűnik, hogy Franciaország nagy muzulmán közösségét vette célba.

A Guardian beszámolója szerint a felmérés eredményére Le Pen úgy reagált, hogy "a franciák felébredtek", és szerinte Sarkozy elnök elveszítette az emberek támogatását, és már nem tudja visszatornászni népszerűségvesztését. (Marine Le Penről itt olvashat bővebben.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!