Ellenségesen viselkedett kihallgatásán Bin Laden három özvegye

Vágólapra másolva!
Csak Oszama bin Laden legidősebb felesége volt hajlandó megszólalni az al-Kaida vezető három özvegyének kihallgatásán, mindhárom nő ellenségesen viselkedett az amerikai kérdezőkkel - közölte pénteken a CNN. A kihallgatást a pakisztáni titkosszolgálat felügyeli.
Vágólapra másolva!

Az amerikai titkosszolgálat megkezdte Oszama bin Laden három özvegyének kihallgatását - közölte a CNN pénteken, a kihallgatást a pakisztáni titkosszolgálat felügyeli. Az amerikai hírcsatorna egy pakisztáni hivatalos személyre hivatkozva azt írta, hogy a három nő kifejezetten ellenségesen viselkedett a kihallgatásukat végző amerikaiakkal, és csak a legidősebb volt hajlandó megszólalni.

Mindhárom nő ott volt Bin Laden megölésekor az al-Kaida vezetőjének abbotábádi házában, a legfiatalabbat meg is lőtték, a másik két nőtől már korábban elvált Bin Laden. A három nő összesen legalább húsz gyermeket szült az al-Kaida vezetőjének, ebből 11 fiú. A húsz gyermekből néhány szintén az abbotábádi házban tartózkodott apjuk halálakor. A kihallgatáson a CNN forrása szerint nem jutott Amerika új információkhoz, de a nők kikérdezését folytatják.

Érezhető diplomáciai feszültséget okozott az Egyesült Államok és Pakisztán között Bin Laden május eleji likvidálása. A pakisztáni vezetés kifogásolta, hogy az Egyesült Államok a tudtuk és beleegyezésük nélkül hajtotta végre az akciót, miközben az Egyesült Államok attól tartott, hogy egy, a pakisztáni hatóságokba épült al-Kaida tégla figyelmeztetné Bin Ladent a készülő akcióról. Az, hogy Bin Ladennek az amerikai hadsereg által Pakisztánban hagyott három feleségét kihallgathatta az amerikai titkosszolgálat, a két ország hírszerzésének közeledését mutatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!