Letartóztatták az Obamát fenyegető ír muszlimot, "Tálib Terryt"

Vágólapra másolva!
Tíz nappal Barack Obama írországi látogatása előtt letartóztatták Írország egyik legismertebb muszlimját, az egyik szaúd-arábiai börtönben áttért "Tálib Terryt". Az amerikai elnököt halálosan megfenyegető férfi bevezetné a muszlim törvénykezést Írországban.
Vágólapra másolva!

Letartóztatta a rendőrség az egyik legismertebb, muszlim hitre áttért ír férfit, miután halálosan megfenyegette Barack Obama amerikai elnököt - olvasható a Washington Post amerikai újság honlapján. A "Tálib Terry" becenevű, 44 éves dublini férfit lakhelyén tartóztatták le, a Washington Post szerint akár három évig terjedő börtönbüntetésre is számíthat.

"Tálib Terryt" tíz nappal Obama írországi látogatása előtt tartóztatták le, és négy nappal az után, hogy a brit Sunday Mirrornak interjút adott. A Washington Post által az al-Kaida és Oszama bin Laden legnyíltabb írországi támogatójának nevezett férfi azt mondta az interjúban, hogy arra számít, az al-Kaida megöli Obamát írországi látogatásán, mert az ír rendőrségnek nagyon gyenge a felszereltsége.

"Boldog lennék, ha Obamát megölnék" - mondta a férfi az újságnak. Hozzátette, hogy ő is szívesen megölné Obamát, de túl ismert ahhoz Írországban, hogy ezt megtegye. "Tálib Terry" 2000-ben tért át katolikusból muszlim hitre, miközben be volt börtönözve Szaúd-Arábiában alkoholárusítás miatt. Korábban azt is mondta, hogy bevezettetné az iszlám törvénykezést, a sáriát Írországban.

Obama május 23-án látogat Dublinba, illetve Moneygallbe, ahonnan szépapja származik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!