A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Mladics meglátogatta öngyilkos lánya sírját

Vágólapra másolva!
Kedden reggel meglátogatta lánya sírját Ratko Mladics. Ana Mladics 1994-ben követett el öngyilkosságot, egyes hírek szerint azért, mert nem tudta feldolgozni az apja háborúban játszott szerepét. Mladics szerint az ellenségei végeztek a lányával, a háborús bűnökkel vádolt volt főparancsnokot már kedden kiadhatják.
Vágólapra másolva!

Meglátogathatta öngyilkos lánya belgrádi sírját Ratko Mladics, a boszniai szerbek népirtással és háborús bűnökkel vádolt, a múlt héten elfogott volt főparancsnoka kedden kora reggel.

A jelenleg a hágai Nemzetközi Törvényszéknek való kiadatására váró egykori tábornokot több rendőrautó kísérte lánya, Ana sírjához. Ana Mladics 1994-ben, 23 évesen, az apja pisztolyával lőtte agyon magát. Akkoriban az a hír járta, hogy a lány depressziós lett az apja háborúban játszott szerepétől, és ezért vetett véget az életének. Mladics sosem ismerte el, hogy öngyilkosság történt, szerinte az ellenségei végeztek a lányával.

Mladics ügyvédje fellebbezést nyújtott be védence kiadatása ellen, amelyről kedden fog dönteni egy három fős bíróság, a Reuters úgy tudja, hogy már kedden kiadhatják A hatóságok előre bejelentették, hogy a kiadatás jóváhagyása esetén az elszállítás pontos idejét nem hozzák nyilvánosságra. A volt főparancsnokot Hágában az 1992-től 1995-ig tartó boszniai etnikai háborúban elkövetetett népirtással, illetve háborús és emberiesség elleni bűnökkel vádolják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!