A melegházasságok érdekében eltöröltetne egy törvényt Obama

Vágólapra másolva!
Eltöröltetné Barack Obama azt a szövetségi törvényt, ami egy férfi és egy nő szövetségeként határozza meg a házasságot, ezzel is előmozdítva a meleg párok egybekelésének lehetőségét.
Vágólapra másolva!

A homoszexuálisok egyenjogúsítása érdekében Barack Obama amerikai elnök el kívánja töröltetni az a szövetségi törvényt, amely egy férfi és egy nő szövetségeként határozza meg a házasságot - közölte szerdán Jay Carney fehér házi szóvivőre hivatkozva a Washington Post című amerikai napilap.

A lap szerint a visszavonási törvénytervezetet első olvasatban szerdán hallgatja meg a szenátus jogi bizottsága. Az Obama-kormányzat februárban jelezte, hogy nem lép fel többé a bíróságokon másfél évtizede elfogadott úgynevezett házasságvédelmi törvény védelmében. Az indoklás szerint Washington magáénak vallja "azt az elvet, hogy a szövetségi kormány nem tagadhatja meg a meleg és a leszbikus pároktól ugyanazokat a jogokat és törvényi védelmet", amelyek a heteroszexuális párokat megilletik.

New Yorkban vasárnap válik törvényessé a melegek és a leszbikusok egybekelése. Mivel az egyneműek házasságának engedélyezése miatt megugrott előjegyzések messze meghaladják a New York-i házasságkötő hivatalok kapacitását, a pároknak sorshúzással kell eldönteniük, hogy kik léphetnek frigyre vasárnap.

Az Egyesült Államokban jelenleg hat állam és a szövetségi főváros, Washington területén kelhetnek egybe a meleg és a leszbikus párok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!