A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hatezer embert telepítettek ki egy vulkánkitörés miatt Indonéziában

Vágólapra másolva!
Eddig több mint hatezer embert kellett kitelepíteni az indonéziai Celebesz (Sulawesi) sziget északi részén, miután kitört a Lokon-hegy vulkánja helyi idő szerint péntekre virradóra. A hatóságok szerint még huszonhét ezer embert kell kitelepíteni. Egy ember szívroham miatt meghalt.
Vágólapra másolva!

A Lokon vulkán helyi idő szerint péntekre virradóra tört ki forró lávát lövellve és füstoszlopot eregetve mintegy másfél kilométer magasba.

A vulkánkitörés pánikot keltett a közeli falvak lakossága körében. Eddig egy áldozatról érkezett jelentés: egy 56 éves nő szívrohamot kapott, és meghalt. A szállítási minisztérium figyelmeztette a repülőgépeket, hogy kerüljék el a tűzhányóhoz közeli útvonalakat.

A vulkán termékeny hegyoldalában élők közül már több mint hatezer embert telepítettek ki és helyeztek el iskolákban, templomokban és más ideiglenes szállásokon. Az evakuálásban a katonaság és a rendőrség segít. Hatósági közlés szerint még huszonhétezer, a kráter körüli 3,5 kilométer sugarú körben élő embert telepítenek ki.

A Lokon Indonézia 129 működő vulkánjának egyike, amely legutóbb csaknem húsz éve, 1991 októberében tört ki. Akkor 11 ezer embert kellett kitelepíteni a körzetből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!