Két év börtönbüntetésre ítélték a londoni zavargások egyik résztvevőjét

zavargások, gyújtogatás, fosztogatás, Croydon, London, Nagy-Britannia
Vágólapra másolva!
Eddig 1227 embert állították bíróság elé Nagy-Britanniában a múlt heti zavargások miatt. Egy 18 éves fiút kétéves szabadságvesztésre ítéltek, mert betört egy szupermarketbe.
Vágólapra másolva!

A brit zavargásokban betöltött szerepe miatt két év börtönre ítéltek egy 18 éves fiatalt kedden. De ítéletet hozott a bíróság a 31 éves David Beswick ügyében is, akit 18 hónap börtönre ítéltek, amiért lopott holmival kereskedett. A 26 éves Stephen Cartert 16 hónapra ítélték, mert 500 font értékben lopott ruhát és cipőt.

Theresa May belügyminiszter korábban azt mondta, a rendőrséget úgy kell átalakítani, hogy képes legyen megfékezni a bandák tevékenységét és megbirkózni az esetleges zavargásokkal. A tárcavezető kifejezte háláját a zavargásokat megfékező rendőröknek, de - mint mondta - az elmúlt napok világossá tették, hogy a rendőrség reformja "sürgetőbb, mint valaha". Szerinte a zavargások kezdetén túl kevés rendőr volt az utcákon, és sokan "vonakodtak" határozottabban fellépni a rendbontók ellen. Hozzátette: mindaddig kiáll a rendőrök mellett, amíg a törvénynek és az adott helyzetnek megfelelően cselekszenek.

Szintén kedden állt bíróság elé, és továbbra is őrizetben marad az a 16 éves fiú, akit a 68 éves Richard Bowes múlt heti megölésével vádolnak. Az idős férfira Nyugat-Londonban támadtak rá a zavargások idején, majd pénteken belehalt sérüléseibe. Eddig 1227 olyan ember állt bíróság elé, aki összefüggésbe hozható a zavargásokkal, és kétharmaduk továbbra is őrizetben marad.

A brit zavargásokról szóló [origo]-s cikkeket itt olvashatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről