Robbanás volt egy orosz katonai lőszerraktárban

Vágólapra másolva!
Hat katona vesztette életét egy orosz lőszerraktárban, amikor felrobbant egy 122 milliméteres lövedék. A katonák lövedékeket rakodtak le egy teherautóról, amikor a robbanás történt.
Vágólapra másolva!

Robbanás történt egy dél-oroszországi katonai lőszerraktárban kedden; hat katona vesztette életét, tizenkettő pedig megsebesült, közülük öten súlyosan - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Az Asztrahany várostól 110 kilométerre északra fekvő Asuluk lőtéren 122 milliméteres lövedékeket rakodtak le egy teherautóról, és eközben következett be a robbanás. Tűz nem keletkezett, és a lakosságot sem fenyegeti veszély, mivel a legközelebbi települések is nagy távolságra találhatóak a lőtértől. A védelmi miniszter utasítására Alekszandr Galkin vezérezredesnek, a déli katonai körzet parancsnokának vezetésével bizottságot hoztak létre a robbanás okainak és körülményeinek tisztázására.

Az idén ez volt a második rendkívüli esemény Asalukban. Április 11-én egy göngyöleg raktárban végzett takarítási munkálatok közben felrobbant egy 77 milliméteres lövedék, és emiatt életét vesztette egy sorkatona. Júniusban egy Moszkvától keletre fekvő fegyverraktárban ütött ki tűz, ami két ember életét követelte, több mint negyvenen pedig megsebesültek.

Az 1960-ban létrehozott Asuluk az utóbbi évtizedben a Független Államok Közössége éleslövészettel egybekötött, éves rendszerességgel megtartott közös légvédelmi gyakorlatainak színtere volt a kazahsztáni Szári-Sagan mellett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!