Több robbanás volt Moammer Kadhafi főhadiszállása mellett

Líbia,kormányellenes tüntetések, Moammer Kadhafi líbiai elnök ellenes tüntetés Egyiptomban
Vágólapra másolva!
Moammer Kadhafi líbiai vezető főhadiszállása mellett csapódott be több bomba Tripoliban. A lázadók komoly vérfürdőre számítanak a fővárosban.
Vágólapra másolva!

Legalább hét, nagy erejű robbanás rázta meg Tripolit pénteken reggel, ahogy bombák csapódtak be Moammer Kadhafi líbiai vezető főhadiszállása, a Báb-el-Azizíja épületegyüttes közelében. Az amerikai hírügynökség egyik tudósítója a líbiai főváros egyik szállodájából látta, amint a robbanások tüze felcsap a becsapódások helyén. A bombázás után még egy ideig Tripoli felett kötöztek a NATO légitámadást végrehajtó harci gépei.

Az észak-atlanti szövetség harci repülőgépei rendszeresen bombáznak líbiai katonai célpontokat azóta, hogy az ENSZ BT márciusi felhatalmazása alapján a NATO repüléstilalmi övezetet létesített a polgárháborúba süllyedt Líbia felett, és a polgári lakosság védelmében engedélyezte a beavatkozást.

A lázadók csütörtökön jelentették be, hogy elfoglalták a kulcsfontosságú olajfinomítót Závija városában. A Kadhafihoz hű kormány miniszterelnöke, Bagdadi Mahmúdi azonban cáfolta az olajfinomító elfoglalásáról terjengő híreket, és tűzszünetre szólított fel. Bár a már meggyengült líbiai vezetőre jelentős csapást mér a lázadók előretörése, azt nem lehet tudni, hogy milyen ellenállásra számíthatnak Tripoliban. A líbiai ellenzék által felállított Átmeneti Nemzeti Tanács egy korábbi interjúban arra figyelmeztetett, hogy valóságos vérfürdő lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről