A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egészségi állapota miatt nem jelent meg a tárgyalásán Chirac volt francia elnök

Vágólapra másolva!
Levelet írt a párizsi bíróságnak Jacques Chirac volt francia elnök, amelyben azt kérte, egészségi problémái miatt ügyvédei képviselhessék az ellene folyó büntetőper tárgyalásain. Chirac egyik rokona szerint a politikusnak sokat romlott az állapota, már a memóriájával is gondok vannak.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött Jacques Chirac volt francia elnök korrupciós pere, de a 78 éves politikus egészségi okokra hivatkozva nem jelent meg a párizsi bíróságon. A volt elnök ellen "közpénzek elsikkasztása" miatt folyik eljárás: a feltételezések szerint fiktív állásokra fizetett ki közpénzeket, amikor Párizs polgármestere volt 1977 és 1995 között. A valójában nem létező munkáért járó fizetéseket pártjának tisztségviselői kapták meg. Az exelnök tagadja, hogy bűnös lenne, ám ha elítélik, akár tíz év börtönt is kaphat.

Chirac hétfőn egy levélben - súlyos neurológiai problémáit tanúsító orvosi papírjait mellékelve - arra kérte a bíróság elnökét, hogy az eljáráson ügyvédei képviselhessék, mivel "nem képes részt venni a meghallgatásokon". A volt államfő egészségi állapota az elmúlt hónapokban nagyon sokat romlott a veje, Frédéric Salat-Baroux szerint. Állítólag már a memóriájával sincs minden rendben, ezért "nem vehetne részt az eljárásban méltó és emberséges módon".

A per márciusban egyszer már megkezdődött, de akkor rögtön elnapolták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!