Tíznél is többször ítélték már el Szerbiában a csepeli gyilkosságok gyanúsítottját

Vágólapra másolva!
A belgrádi Blic napilap szerint több mint tíz alkalommal ítélték már el Szerbiában azt a férfit, akit a Csepelen elkövetett gyilkosságokkal gyanúsít a magyar rendőrség. A férfi testvére szerint a család nem látta Dragan B.-t, amióta hét éve megszökött a börtönből.
Vágólapra másolva!

Bácsföldvári illetőségű az a szerb férfi, aki a magyar rendőrség gyanúja szerint a csepeli gyilkosságsorozat egyik elkövetője. A Blic című belgrádi lap szerdai közlése szerint a 38 éves Dragan B.-t Szerbiában már többször elítélték különböző bűncselekmények miatt. "A szerb állampolgárságú Dragan B. a vizsgálat során, amelybe az FBI is bekapcsolódott, azt állította magáról, hogy macedón nemzetiségű, és egy 39 éves Aleksandar Mencev nevére szóló eredeti dokumentumot találtak nála. Fennáll a gyanú, hogy B. három álnevet használt" - olvasható a Blic internetes portálján.

B.-t azzal gyanúsítják, hogy egy magyarországi házaspárral együttműködve a Csepel-szigeten kirabolt, majd élve elásott több embert, akik közül négyen életüket vesztették. Az újság megszólaltatta a gyanúsított lánytestvérét, aki a vajdasági Bácsföldváron él. "Dragant utoljára hét évvel ezelőtt láttam, a nagybecskereki börtönben. Nem sokkal később megszökött, és azóta se nem láttuk, se nem hallottunk róla" - mondta a Blic munkatársának a nő, akinek arról sem volt tudomása, hogy bátyját mivel gyanúsítják.

"Közülünk senki, a szülők sem tudják, mi van Dragannal. Ezért nem tudok többet mondani erről" - tette hozzá a nő. Dragan B. viselt dolgairól Szerbiában vastag dossziéval rendelkezik a rendőrség. Tízegynéhány alkalommal elítélték már okirat-hamisítás, autólopás, rablás és egyéb bűncselekmények miatt - írta a belgrádi Blic.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!