Helikopterbalesetben meghalt a mexikói belügyminiszter

Vágólapra másolva!
Nyolc emberrel a fedélzetén lezuhant egy helikopter Mexikóváros külterületén, a gépen utazó belügyminiszter, Jose Francisco Mora Blake életét vesztette. A mexikói elnök televíziós nyilatkozatában azt mondta: a helikopter rossz látási viszonyok, erős felhősödés közepette zuhant le, ezért valószínűsíthető, hogy baleset történt.
Vágólapra másolva!

A mexikói kormány bejelentette, hogy helikopterbalesetben meghalt az ország belügyminisztere - írja internetes oldalán a BBC brit közmédium.

A bejelentés szerint a gép nyolc személlyel a fedélzetén Morelos mexikói szövetségi állam fővárosába, Cuernavacába tartott, amikor lezuhant. Jose Francisco Mora Blake mexikói belügyminiszter ügyészekkel készült találkozni Cuernavacában. A BBC beszámolója szerint senki, köztük a belügyminiszter sem élte túl a balesetet. "Sajnos a belügyminisztert és stábját, valamint a helikopter legénységét is holtan találták" - mondta a mexikói kormány szóvivője.

A 45 éves Blake tavaly került a belügyminiszteri posztra Mexikóban, az ő irányításával vette át a drogkartellek ellen harcoló rendőrök feletti ellenőrzést a belügy. Blake már a második belügyminiszter Calderon elnöksége alatt, aki légi balesetben halt meg. 2008 novemberében többek között Juan Camilo Mourino akkori belügyi vezető veszítette életét, amikor egy kisgép a legnagyobb csúcsforgalom idején lezuhant Mexikóvárosban.

Calderón elnök péntek este televíziós nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a helikopter rossz látási viszonyok, erős felhősödés közepette zuhant le, ezért valószínűsíthető, hogy baleset történt. A mexikói államfő mindenre kiterjedő vizsgálatot ígért.

Barack Obama amerikai elnök péntek este telefonon nyilvánította ki részvétét Calderónnak a mexikói belügyminiszter halála miatt. Az amerikai elnököt "sokkolta és elszomorította" a tragédia - közölte Tommy Vietor, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!