Zaklatása miatt ölte meg meleg osztálytársát egy amerikai tini

Vágólapra másolva!
Bűnösnek vallotta magát az az amerikai tinédzser, akit azzal vádolnak, hogy agyonlőtte meleg osztálytársát Kaliforniában, Los Angelestől nem messze. A most 17 éves fiú azt állítja, azért ölt, mert meleg osztálytársa szexuálisan zaklatta.
Vágólapra másolva!

A szándékos emberöléssel vádolt Brandon McInerney 14 éves volt 2008 februárjában, amikor egy számítástechnika órán, osztálytársai szeme láttára lelőtte a tizenöt éves Larry Kinget a dél-kaliforniai Oxnardban, Los Angelestől nem messze - írja internetes oldalán a BBC brit közszolgálati médium. A most tizenhét éves McInerney vádalku keretében ismerte el a gyilkosságot és a fegyverhasználatot.

A tizenhét éves fiú ügyvédje nem tagadta, hogy ügyfele húzta meg a ravaszt, de azt mondta, hogy McInerney érzelmi fordulóponthoz érkezett, amikor a tizenöt éves Larry King szexuálisan közeledni kezdett hozzá. Az áldozat édesapja azt mondta, hogy fiának "bonyolult élete" volt, de a halált nem érdemelte meg.

Brandon McInerney tárgyalását december 19-ére tűzték ki, ha elítélik, huszonegy év börtönt kaphat, vagyis legkorábban 39 évesen szabadulhat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!