Agresszív fácán tartja rettegésben egy brit falu lakóit

Vágólapra másolva!
Rumba áztatott mazsolával próbálnak lenyugtatni egy fácánt egy közép-angliai faluban, amely válogatás nélkül rátámad a közelébe merészkedőkre. Egy helyi vadász szerint a madár a területét védi a párzási időszak alatt.
Vágólapra másolva!

Egy agresszív fácánkakas tartja rettegésben a közép-angliai Staffordshire megye egyik falujának lakóit: a madár válogatás nélkül megtámad mindenkit, aki csak a közelébe merészkedik.

A woottoni lakosok George-nak nevezték el a madarat, a helyi postás már csak bottal felszerelkezve mer a közelébe menni. "Nem csíp meg, csak megbök a csőrével" - mondta az egyik lakos, Simon Manby a brit Telegraphnak, akinek már többször is meggyűlt a baja a harcias fácánnal.

A fácánvadászatoknál gyakran segédkező Mike Gadsbyt egyáltalán nem lepte meg George területvédő magatartása. Február és március környékén esedékes ugyanis a madár párzási időszaka. "A hímek ilyenkor nagyon védik a területüket, agresszívak, és gyakran böködnek a csőrükkel" - mondta.

Mint hozzátette: "A madárnak valószínűleg van a közelben egy háreme. Ha ez így van, és még van is hol laknia, akkor nagy az esély rá, hogy Woottonban marad, de valószínűleg le fog nyugodni, ha már kiélte az agresszióját a tyúkokon." A párzási időszak végéig azonban a falu lakói rumba áztatott mazsolát adnak a fácánnak, hogy lenyugtassák. "Ez kiüti őt, és akkor egyszerűen meg lehet fogni, és elvinni máshová" - mondta Gadsby.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!