A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tizennyolc rendőr halt meg a bagdadi robbantásban

Vágólapra másolva!
Legkevesebb tizennyolcan vesztették életüket vasárnap Bagdadban az iraki főváros rendőr-akadémiája ellen végrehajtott öngyilkos merényletben - közölték helyi biztonsági források.
Vágólapra másolva!

A bagdadi rendőr-akadémia bejáratánál robbantotta fel magát egy robbanóövet viselő merénylő az első beszámolók szerint. Később arról érkeztek információk, hogy a merénylő robbanóanyaggal megrakott gépkocsit vezetett az épület kapuján kilépő és a biztonsági övezetet már elhagyó rendőrújoncok közé. A merényletben tizennyolcan haltak meg, és az eddigi információk szerint huszonheten sebesültek meg. Mindannyian rendőrtisztek vagy újoncok.

Bagdadban a legutóbbi, legvéresebb merényletet január 27-én hajtották végre: egy kórház előtt hozott működésbe egy robbanószerkezetet a merénylő, és a detonációban harmincegyen vesztették életüket. Idén januárban 157-en haltak meg különböző támadásokban.

Vasárnap a bagdadi rendőr-akadémia elleni támadás áldozatain kívül hét másik személy halt meg az ország más részein pokolgépes merényletekben vagy lövöldözésben. Öngyilkos merénylő áldozata lett egy négytagú család - három nő és egy férfi - a fővárostól hatvan kilométerre északra lévő Baakúbában is. Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődő egyik csoport tagjai támadták meg házukat. Az áldozatok állítólag rendőrségi informátorok voltak. A városban ismeretlen fegyveresek támadásának áldozata lett egy rendőr és négy milicista is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!