A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Titokzatos kór miatt százan kerültek kórházba Vietnamban

Vágólapra másolva!
A fertőzés főleg gyermekeket és fiatalokat támad meg, magas lázzal, étvágytalansággal, valamint a kézen és lábon megjelenő kiütésekkel jár. Közel száz beteget ápolnak kórházban, közülük tíz állapota válságos.
Vágólapra másolva!

Vietnam külföldi szakemberek segítségét kérte egy titokzatos kór okainak felderítésére. A betegség eddig 19 ember halálát okozta, és 171-et betegített meg az indokínai ország középső, elszegényedett térségében, ahol a kór felütötte a fejét.

A fertőzés főleg gyermekeket és fiatalokat támad meg, tünetei magas láz, étvágytalanság, bőrkiütés a kézen és a lábon. Későbbi szakaszban májproblémák léphetnek fel, és egyéb belső szervek is károsodhatnak. Közel száz beteget ápolnak kórházban, közülük tíznek az állapota válságos. Korai felismerés esetén a kezelés eredményes lehet.

Az egészségügyi minisztérium kiküldött egy szakértői csoportot az érintett térségbe, de a szakemberek nem tudták megállapítani a kór okát. Ezért Hanoi az Egészségügyi Világszervezettől és amerikai járványügyi központoktól kért segítséget.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!