A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gyilkossági kísérlet gyanúja miatt fogták el a bálnavédők vezérét

Vágólapra másolva!
Németországban letartóztatták az amerikai bálnavadászat-ellenes társaság, a Sea Shepherd alapítóját, Paul Watsont. Az aktivistát Costa Ricának adhatják ki egy 2002-es ügy miatt, ahol akár gyilkossági kísérlettel is megvádolhatják.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vették Frankfurtban a radikális környezetvédő szervezet, a Sea Shepherd alapítóját - írja a brit BBC. A Sea Shepherd közleménye szerint Paul Watsont várhatóan kiadják Costa Ricának, tudomásuk szerint egy cápauszony-vadászattal kapcsolatos, 2002-es ügy miatt.

A Sea Shepherd egy ellentmondásos megítélésű akciócsoport, amely leginkább a japán éves bálnavadászat elleni tiltakozóakcióiról ismert. Watson a Twitteren maga is közölte, hogy jelenleg Frankfurtban tartják fogva Costa Rica vádjai alapján, a bírósági meghallgatása pedig hétfőn várható.

A csoport tagjai 2002-ben, guatelemalai vizeken összetűzésbe kerültek egy Costa Rica-i hajó, a Varadero legénységével. Utóbbiak azzal vádolták meg a Sea Shepherdöt, hogy meg akarták őket ölni, de közleményük szerint bizonyítékok vannak arra, hogy ez tévedés. A BBC írása szerint Costa Ricában gyilkossági kísérlettel is megvádolhatják Paul Watsont.

A Sea Shepherd szerint a börtönben több európai parlamenti képviselő segít Watsonnak, úgymint Daniel Cohn Bendit és Jose Bove.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!