A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fiatal férfiakra utazott a kínai sorozatgyilkos

Vágólapra másolva!
A férfi a gyanú szerint főként fiatal férfiakat támadott meg a faluja utcáján, az áldozatokat feldarabolta, elégette vagy a földbe ásta. A hetvenes években egyszer már halálbüntetésre ítélték gyilkosságért.
Vágólapra másolva!

Tizenegy - többségükben fiatal - férfit tett el láb alól egy kínai sorozatgyilkos az elmúlt négy évben - közölte vasárnap a Hszinhua hírügynökség a közbiztonsági minisztériumra hivatkozva. Nagy mennyiségű tárgyi bizonyíték és DNS-vizsgálati eredmények alapján a délnyugat-kínai Jünnan tartomány rendőrsége az 56 éves Csang Jung-minget gyanúsítja a gyilkosságokkal.

A rendőrség szerint Csang 2008-tól követte el a gyilkosságokat: a Nanmen faluban egyedül élő férfi a háza közelében lévő csendes utcában támadta meg az arra járókat. A gyilkosságok után a nyomokat darabolással, égetéssel és földbe temetéssel tüntette el. Csangot 1979-ben egyszer már két évre felfüggesztett halálbüntetésre ítélték gyilkosságért, de végül 1997-ben kiszabadult.

A China Daily lap korábban beszámolót közölt arról, hogy az elmúlt években legalább hét tizenévesnek veszett nyoma Csang falujában, illetve a környékén. Az egyik 19 éves áldozat bankkártyáját és telefonkártyáját megtalálták a férfi otthonában. Az eltűnt fiatalok hozzátartozói azt hitték, hogy gyermeküket illegális téglagyárakban kényszerítik munkára ismeretlen helyen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!