A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tüntetések a dohányzási tilalom miatt Libanonban

Vágólapra másolva!
Több kávézó és étterem tulajdonosa, valamint alkalmazottaik is ülősztrájkba kezdtek a Libanonban bevezetett dohányzási tilalom miatt. Az arab országban minden második férfi és harmadik nő rendszeresen dohányzik.
Vágólapra másolva!

Tüntetések törtek ki Libanonban, miután az országban betiltották a dohányzást a közösségi helyeken - írja a brit BBC csütörtökön. Az új törvény megtiltotta a dohányzást a bárokban és az éttermekben is, továbbá gátolja a Libanonban hagyományosan ezeken a helyeken használt vízipipák élvezetét is.

A törvény már tavaly életbe lépett, és kiterjed a repterekre és a kórházakra is, de a megmozdulások csak most kezdődtek, több étterem és kávézó tulajdonosa is ülősztrájkba kezdett, mert attól tartanak, hogy a törvény hátrányosan érinti üzletüket.

Aki megsérti a dohányzási tilalmat Libanonban, annak 90 dolláros büntetést kell fizetnie, míg a kávézók tulajdonosait akár 2700 dollárra is megbüntethetik, ha engedik az üzletükben a dohányzást. A dohányzás nagyon népszerű Libanonban, a felnőtt férfiak 45 százaléka, míg a felnőtt nők 30 százaléka rendszeresen dohányzik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!