A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az egykézést támadják a kínai kormány tanácsadói

Vágólapra másolva!
Egy a kínai kormányhoz közel álló alapítvány szerint be kellene szüntetni Kínában a kormány által előírt egygyerekes családmodellt.
Vágólapra másolva!

Egy a kínai kormányhoz közeli kínai alapítvány a születésszabályozás megszüntetését sürgeti az országban 2015-től - írja a brit Guardian. Az alapítvány szerint a változtatás elkerülhetetlen, miután demográfiai katasztrófa közelébe sodródott Kína. Az alapítvány néhány héten belül publikálásra kerülő kutatása szerint az, hogy a kínai kormány az egygyerekes családmodellt írta elő, számtalan szociális konfliktust idézett elő, és hosszú távon a férfiak és nők számarányának felborulásához vezetett.

A kínai kormány egyelőre nem kommentálta a jelentést, amely már idéntől engedélyezné, hogy a családok két gyereket vállaljanak bizonyos tartományokban, míg 2015-re az egész országban beszüntetnék az egygyerekes kvótát.

A kínai médiában már egyre többször kerül szóba a tiltás feloldása, amelyet ideiglenesen léptettek életbe 1980-ban. A szabályozás szerint Kínában gyakorlatilag minden pár egy gyereket vállalhat csak, de vannak kivételek, például, ha egy szegényebb területen élő pár első gyermeke lány lesz, akkor vállalhatnak még egy gyereket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!