A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rakétákkal gyakorlatozott az orosz hadsereg

Vágólapra másolva!
Szárazföldről és víz alól indított interkontinentális ballisztikus rakétával és manőverező robotrepülőgépekkel hajtottak végre gyakorlatot pénteken az orosz hadsereg különböző egységei. Korábban csak a robotrepülőgépeket imitáló célpontokra lőttek, most először valódi manőverező robotrepülőgépek elfogását és megsemmisítését gyakorolták.
Vágólapra másolva!

Az Arhangelszk közelében lévő pleszecki űrrepülőtérről Topol típusú interkontinentális ballisztikus rakétát indítottak, amely nagy találati pontossággal semmisített meg egy kamcsatkai célpontot - közölte Vagyim Koval ezredes, a hadászati rakétacsapatok szóvivője. A gyakorlat célja annak ellenőrzése volt, hogy a Topol 24 év használati idő után is megőrzi-e a repülési és műszaki jellemzőit, illetve lehetséges-e 25 évre meghosszabbítani a használati idejét.

A hadászati rakétacsapatok alapvető fegyverének számító, eredetileg 10 éves használatra szánt Topol használati idejének meghosszabbítása lehetővé teszi, hogy egyszeri nagy ráfordítás nélkül, folyamatos cserével korszerűsítsék az orosz hadászati rakétaerőt. A Topol így egészen 2019-ig használatban maradhat, amikor végleg felváltja a Jarsz nevű új, mozgó szárazföldi indítóállású interkontinentális ballisztikus rakéta.

A Csendes-óceáni Flotta Győzedelmes Szent György nevű hadászati atom-tengeralattjárója is interkontinentális ballisztikus rakétával hajtott végre gyakorlatot. A rakétát az Ohotszki-tengerről, víz alól indították, és az Oroszország északi részén lévő csizsai gyakorlóterületen csapódott be.

Az orosz hadászati légierő repülőgépei négy manőverező robotrepülőgéppel gyakorlatoztak. A repülőket - között volt a világ legnagyobb hadászati bombázója és szuperszonikus katonai gépe, egy Tu-160-as - az Oroszország középső részén lévő Szaratov közeléből indították, és mintegy kétezer kilométerrel távolabbra, a Komiföldön lévő Pemboj gyakorlóterületre repültek. Pembojban jelenleg az orosz légvédelem egységei - most először - valódi manőverező robotrepülőgépek elfogását és megsemmisítését gyakorolják. Korábban csak a robotrepülőgépeket imitáló célpontokkal végeztek ilyen gyakorlatokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!