Szülés után kivégezhetik a drogcsempészt

Vágólapra másolva!
Egy brit állampolgárságú nő visszatért a pakisztáni Iszlámabád melletti börtönébe, miután életet adott leánygyermekének. A drogcsempészettel vádolt nőre halálos ítéletet is kiszabhatnak.
Vágólapra másolva!

A 25 éves Khadija Shah birminghami lakost májusban tartóztatták le, miután 3,2 millió font (1,13 milliárd forint) értékű heroint találtak a csomagjában, amikor Iszlámabádból haza akart repülni. A nő tagadja a vádakat, mondván, hogy nem tudta, mi van a csomagjában. Azt állítja, hogy családi vakáción volt, és megkérték, hogy vigyen el egy plusz poggyászt, amelyben 63 kilogramm, 123 csomagra osztott heroint találtak.

Shah néhány hete adott életet Malaika nevű lányának, de most visszahelyezték a kórházból a főváros melletti Adiala börtönbe. Tettéért akár halálbüntetést is kaphat, ám Pakisztánban a büntetőeljárások évekig eltarthatnak - írja a The Guardian.

Fertőzések a börtönben

Az újszülött babának nem működik az immunrendszere, és már kezelni kellett vérhassal. Korábban a várandós anya fogvatartási körülményei miatt már panaszt tett egy jótékonysági szervezet, mert a börtönben tuberkulózis tört ki.

A brit nőnek az újszülöttön kívül van még egy négyéves lánya és egy ötéves fia is, akik eredetileg vele voltak börtönben. Később szabadon engedték őket, és a nagymamájuk visszavitte őket Nagy-Britanniába. Mindkét gyermek bárányhimlőt kapott a börtönben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről