Gátlástalan nyerészkedők keserítik meg az életet Sandy után

Vágólapra másolva!
Nyerészkedni kezdtek a legkeresettebb termékeken egyes New York-i kereskedők a hét végi hurrikán átvonulása után. Az egekbe emelt árú hiánycikkek miatt vizsgálat indult.
Vágólapra másolva!

A New York-i hatóságok bejelentették, hogy vizsgálatot indítanak, mivel a Sandy hurrikán elvonulása után több száz panaszt kaptak arról, hogy a kereskedők drasztikusan megemelték bizonyos termékek árát - szűmolt be a BBc brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

A legtöbben a vihar után akadozó ellátásban leginkább hiányzó üzemanyag árának emelésére kifogásolták, de előfordult más típusú termékre vonatkozó panasz is. New York állam törvényei szerint a közszükségleti cikkek túlárazása tilos.

Az állam igazságügy-minisztere, Eric Schneiderman szerint az üzemanyag mellett - az áremkimaradások miatt létfontosságú - generátorok, az élelmiszerek, a víz, valamint a hotelszobák árának ugrásszerű megugrása volt tapasztalható. Kijelentette, a kereskedőknek nincs joguk "lelkiismeretlenül sok" pénzt kérni a megváltozott keresleti viszonyok kozött, és azt ígérte, hogy fellép a "gátlástalan" nyerészkedők ellen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről