A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Dánia
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl

Pénzbüntetést kapott a magyarokat lenácizó politikus

Vágólapra másolva!
Valamivel több mint 36 ezer forintnak megfelelő bírságot róttak ki egy román politikusra egy magyarokat sértő kijelentése miatt. A kormánypárti Bogdan Diaconu a nácikat emlegette egy csíkszeredai iskolára kitett magyar címer miatt.
Vágólapra másolva!

Pénzbírságot rótt ki a romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács Bogdan Diaconu román kormánypárti politikusra, aki januárban azt mondta, hogy "a magyar címer kihelyezése egy romániai iskolára olyan, mintha náci horogkereszt kerülne egy zsidó tanintézetre".

A Szociáldemokrata Párt politikusának 600 lej (36 500 forint) büntetést kell fizetnie a sértő kijelentés miatt - írta a Krónika erdélyi magyar napilap.

Diaconu januári megnyilatkozásával arra reagált, hogy Csíkszeredán a Márton Áron Főgimnáziumnak és a Segítő Mária Gimnáziumnak is otthont adó épület homlokzatára a felújítás során ismét kikerült a magyar címer, amely eredetileg is az épület dísze volt.

A politikus magyarellenes megjegyzéseit annak idején erdélyi magyar politikusok, egyházfők, csíkszeredai önkormányzati képviselők és Füzes Oszkár, Magyarország bukaresti nagykövete, egyhangúlag visszautasították.

A politikus ellen egy neve elhallgatását kérő sepsiszentgyörgyi lakos tett feljelentést a diszkriminációellenes tanácsnál, és ő juttatta el a Krónikának a hatóság határozatát is, amely ellen még fellebbezhet az érintett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!