Vitorlásnak ugrott egy bálna Dél-Afrikában

Vágólapra másolva!
Az állat súlya alatt a hajó víz alá került, hárman megsérültek.
Vágólapra másolva!

Rávetette magát egy kis vitorlásra egy bálna az indiai-óceáni Port Elizabeth közelében: a vízi jármű felborult, a rajta tartózkodók megsérültek. "A kimentettek elmondták, hogy járó motorral lassan haladtak, amikor egy kilométernyire a parttól egy bálna nekiugrott a vitorlás orrának, majd a fedélzetre vetette magát. A bálna súlya alatt a hajó és a fedélzeten lévő három férfi víz alá került" - közölte Ian Gray, a Port Elizabeth-i mentőállomás parancsnoka.

A hajó később a felszínre emelkedett, és az egyik férfinak sikerült mobiltelefonon segítséget kérnie. Mivel közben besötétedett, a mentők világító rakétákkal kutattak a vitorlás és utasai után. Egyikük, egy 41 éves férfi törött bordákkal, kar- és lábsérüléssel került kórházba, két társa csak felületi zúzódásokat szenvedett. A hajó súlyosan megrongálódott.

Az ilyen bálnatámadás rendkívül ritka. Az áldozatok nem tudták megmondani, hogy milyen bálna támadt rájuk, de nemrégiben hosszúszárnyú - vagy más néven púpos - bálnákat láttak ugyanabban a térségben. A dél-afrikai partokat több bálnafaj egyedei látogatják októberben és novemberben, amikor a déli féltekén tavasz van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!