A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megöltek egy amerikait az egyiptomi tüntetők

Vágólapra másolva!
Egy amerikai állampolgárt öltek meg pénteken Egyiptomban, a Földközi-tenger partján fekvő Alexandriában az államfő hívei és ellenfelei közötti utcai összecsapás során.
Vágólapra másolva!

Az alexandriai rendőrparancsnok tájékoztatása szerint a 21 éves amerikai fiatalember mobiltelefonjával fényképeket készített a tüntetőkről, akik eközben megtámadták és megkéselték. Azonnal egy katonai kórházba szállították, ott végül meghalt a mellkasát érő késszúrás következtében.
Kórházi források viszont arról számoltak be, hogy az amerikai halálát golyók okozta sebesülések okozták.

Az utóbbi napokban az ország több más városában voltak hasonló összecsapások iszlamisták és a Mohamed Murszi elnök lemondását követelő ellenzékiek között, s már legalább hat egyiptomi vesztette életét ezekben az utcai összetűzésekben. Az ellenzék a hét végére újabb tömegtüntetéseket tervez.

Televíziós beszédében az államfő szerdán elismerte, hogy első hivatali évében hibákat is elkövetett, de lemondási szándékról nem tett említést, és a több mint két éve megbukott elnök, Hoszni Mubarak híveinek ellenállását okolta a társadalmi ellentétekért és a gazdasági helyzet romlásáért. Azt is hangoztatta, hogy a megosztottság politikai bénulással fenyegeti az országot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!