Necasra is igazak a korrupciós vádak

Vágólapra másolva!
Egy prágai lap a vádirat alapján azt állítja, hogy Petr Necas bukott cseh miniszterelnök is benne volt a kormányzat több tagját érintő korrupcióban
Vágólapra másolva!

Valószínűleg csak idő kérdése, hogy Petr Necas ügyvezető miniszterelnök ellen is vádat emeljenek a három volt polgári demokrata képviselő korrupciós ügyében - állítja a Právo című napilap.

Az újság a birtokába került, Jana Nagyová ellen emelt vádiratra hivatkozva írja, hogy a bűncselekmény elkövetését Necasra is vonatkoztatni lehet. Nagyová Necas kabinetfőnöke és állítólagos szeretője, és azzal gyanúsítják, hogy illegálisan rendelt meg titkosszolgálati megfigyeléseket.

A vádirat szerint Necas azzal követett el bűncselekményt, hogy a három képviselőnek jól fizetett állami állásokat ígért cserébe azért, ha lehetővé teszik a kormány reformcsomagjának a parlamenti elfogadását. Az államügyészség eddig rendre azt közölte, hogy egyelőre nem indul büntetőeljárás Necas ellen.

Necas korábban azt mondta, a három képviselő azért kapott helyet az állami cégek menedzsmentjében, mert korábbi munkájuk során olyan tapasztalatokat szereztek, amelyeket most az állam érdekében fel tudnak használni.

Az ügy összefoglalóját itt olvashatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről