A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Mubarak házi őrizetbe kerül

Vágólapra másolva!
Hoszni Mubarakot bár kiengedik a börtönből, mégsem lesz szabad, egyelőre házi őrizetbe helyezik.
Vágólapra másolva!

Házi őrizetbe helyezik Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnököt, miután elengedték a börtönből - közölte szerdán az egyiptomi miniszterelnöki hivatal.

Az esti órákban kiadott közleménye szerint a hadsereg helyettes parancsnoka a rendkívüli állapotra vonatkozó törvénnyel összhangban arra adott utasítást, hogy Mubarakot helyezzék házi őrizetbe szabadulása után.

Egyiptomban a múlt szerdán vezették be a rendkívüli állapotot, miután a biztonsági erők erőszakkal felszámolták az iszlamisták két táborát Kairó két forgalmas terén, ahol a Muzulmán Testvériség hívei Mohamed Murszi volt kormányfő elmozdítása miatt tartottak ülő tiltakozást. Az erőszakos fellépés miatt zavargások robbantak ki.

Egy kairói bíróság szerdán rendelte el Hoszni Mubarak szabadlábra helyezését. A 2011 februárjában megbuktatott államfő az ügyvédje elmondása szerint csütörtökön hagyhatja el a dél-kairói Tora börtönt. Az ügyészség közölte: nem fellebbez a döntés ellen.

A 85 éves Mubarakot, aki 1981-től 2011 februárjáig irányította az észak-afrikai országot, belügyminiszterével együtt tavaly életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték az egyiptomi "arab tavasz" során alkalmazott rendőri erőszakért és több száz tüntető haláláért. Az ítélet ellen mind az ügyész, mind a védelem fellebbezést nyújtott be, a másodfokú tárgyalást még nem tűzték ki. Mubarak ugyanakkor már több mint két éve van börtönben, vagyis letöltötte azt a maximális időt, ameddig egy személy Egyiptomban az őrizetbe vételétől számítva a jogerős ítélet kimondásáig fogva tartható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!