Szíria: szinte biztos az amerikai csapás

Vágólapra másolva!
Hamarosan nyilvánosságra hozzák azt a belső jelentést, amellyel a közvélemény előtt is meg tudják indokolni az amerikai hadsereg tervezett szíriai hadműveleteit.
Vágólapra másolva!

Barack Obama még szombaton hívta össze tanácsadóit, hogy a szíriai helyzetet elemezzék. Az amerikai elnök a CBS értesülése szerint most elrendelte, hogy a találkozóról készült anyag publikus változatát hozzák nyilvánosságra.

A Fehér Ház eddigi, Szíriával kapcsolatos szóhasználatából, és az anyag közzétételéből a sajtó arra következtet, hogy a közel-keleti ország elleni katonai csapás szinte biztosra vehető.

A szombati tanácskozáson nem volt vita arról, hogy a vegyi fegyverek szíriai bevetésére Amerikának katonai választ kell adnia.

A térségben állomásozik az amerikai haditengerészet négy hadihajója, amely a megfelelő parancs esetén órákon belül képes rakétatámadást intézni Damaszkusz ellen.

A támadás valószínűleg éjszaka indul majd meg, amikor a város utcái üresek, és az akció kevesebb polgári áldozattal jár. A csapás mértéke nem mérhető össze a korábbi iraki bevetésekkel, de katonai szakértők szerint elég lehet ahhoz, hogy Szíria ne tudjon többet vegyi fegyverekhez nyúlni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről