Közmunkás lett Silvio Berlusconi

Berlusconi megérkezik
Vágólapra másolva!
A volt olasz kormányfőt adócsalás miatt ítélték el, egy idősek otthonában egy éven át közmunkával tölti le a büntetését.
Vágólapra másolva!

Megkezdte a büntetése letöltését Silvio Berlusconi. A volt olasz kormányfő az észak-olaszországi Cesano Boscone idősek otthonában végez közmunkát.

Silvio Berlusconinak május 9-én, péntek délelőtt háromnegyed tízkor kell jelentkeznie a Szent Család katolikus alapítvány működtette idősek otthonában. Ezt követően - az esetleges változtatásokat kivéve - minden héten pénteken kell itt dolgoznia.

Nagy médiaérdeklődés előzte meg Berlusconi érkezését a Szent Család idősek otthonánál Forrás: AFP/Olivier Morin

Testőrei csak az otthon kapujáig kísérhetik Berlusconit, akinek az intézményben kíséret nélkül kell tartózkodnia. A politikus az első napon az intézet működésével, a betegekkel és az otthonban dolgozókkal fog megismerkedni. Az otthonban többségében Alzheimer-kórban szenvedő és más betegség miatt magatehetetlen időseket látnak el. Silvio Berlusconi munkáját egy úgynevezett nevelő felügyeli majd, aki Berlusconi közmunkavégzését ellenőrzi.

Berlusconi megérkezik Forrás: AFP/Olivier Morin

Az olasz jobbközépet vezető 78 éves politikust tavaly nyáron ítélték el jogerősen adócsalásért. Az ezért letöltendő egy év büntetést a milánói bíróság idei áprilisi döntése szerint Silvio Berlusconinak közmunkával kell letöltenie. Heti egy alkalommal négy órát kell dolgoznia. Jó magaviselet esetén büntetése 10 és fél hónapra csökkenhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!