A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kijev csapatainak visszavonását sürgetik a felkelők

Vágólapra másolva!
A donyec-medencei felkelők felhagynának a harcokkal, ha Kijev visszavonja csapatait a lakott településektől, vagy az önhatalmúlag kikiáltott „Donyecki Népköztársaság” területéről - jelentette ki a Donyec-medence népfelkelőinek parancsnoka reagálva Vlagyimir Putyin orosz államfő béketervére. 
Vágólapra másolva!

Van esély a békére

Miroszlav Rudenko az Interfax orosz hírügynökségnek azt mondta, hogy az ukrán csapatok visszavonása esetén „nem lesz semmi értelme a konfliktus erőszakos megoldásának, és akkor természetesen nem fogunk harcolni”. A délkelet-ukrajnai felkelővezér azt is lehetségesnek tartotta, hogy a szembenálló felek kicseréljék egymással minden foglyukat.

Nem kérnek Ukrajna gyámságából

Andrij Purgin, az önhatalmúlag kikiáltott, úgynevezett donyecki népköztársaság miniszterelnök-helyettese kedden Moszkvában azt mondta, hogy nem az Ukrajnán belüli föderációban képzelik el a szakadár terület helyét. „Semmilyen ukrajnai föderációról nincs szó, ez az alap, ebből indulunk ki” - hangsúlyozta. „A másik, hogy be kell szüntetni a háborút” - tette hozzá.

Pénteken ismét tárgyalnak

Az Ukrajna, Oroszország és az EBESZ képviselőiből álló összekötő csoport tagjai hétfőn Minszkben eredménytelenül tárgyaltak, de akkor abban állapodtak meg, hogy pénteken ismét tárgyalóasztalhoz ülnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!