Betegen repült a második ebolás nővér

Vágólapra másolva!
Már lázasan szállt fel a Frontier Airlines egyik járatára a második ebolás ápolónő, egy nappal azelőtt, hogy hivatalosan is megállapították nála a betegséget. A 29 éves dallasi egészségügyi dolgozó egyike azoknak, akik részt vettek a már elhunyt libériai beteg kezelésében.
Vágólapra másolva!

Thomas Frieden, egy betegségek megelőzésével és megfékezésével foglalkozó intézet vezetője szerint felelőtlenség volt, hogy a nővér ilyen állapotban repülőre szállt. A Clevelandból Dallasba tartó járaton 132 utas tartózkodott. „Mivel Amber Vinson nem hányt és nem is igen köhögött, ezért csekély a valószínűsége annak, hogy mások is megfertőződtek” – vélekedett a szakember.

Legtöbben nem is annyira a nővérkével együtt repülők egészsége, mint inkább a libériai férfi kezelésével foglalkozók állapota miatt aggódnak. Hozzávetőleg ötvenen vettek részt a beteg férfi ellátásában, ez az ötven ember pedig azóta számtalan esetben szállhatott repülőre vagy érintkezhetett más módon a környezetével.

Thomas Frieden közölte, a hatóságok mostantól gondoskodnak róla, hogy az elhunyt beteggel vagy az azóta megbetegedett nővérekkel érintkezők ne szálljanak repülőre mindaddig, amíg ki nem zárják az újabb fertőzések lehetőségét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!