A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Senki nem tudja, meghalt-e az Iszlám Állam vezetője

ISLAMIST JIHADIST FUNDAMENTALIST TERRORIST MOVEMENT HORIZONTAL SPEECH MOSQUE BLACK FLAG ISLAMIC 14 by al-Furqan Media allegedly Abu Bakr al-Baghdadi
An image grab taken from a propaganda video released on July 5, 2014 by al-Furqan Media allegedly shows the leader of the Islamic State (IS) jihadist group, Abu Bakr al-Baghdadi, aka Caliph Ibrahim, adressing Muslim worshippers at a mosque in the militant-held northern Iraqi city of Mosul. Baghdadi, who on June 29 proclaimed a "caliphate" straddling Syria and Iraq, purportedly ordered all Muslims to obey him in the video released on social media. AFP PHOTO / HO / AL-FURQAN MEDIA == RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / AL-FURQAN MEDIA " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS FROM ALTERNATIVE SOURCES, AFP IS NOT RESPONSIBLE FOR ANY DIGITAL ALTERATIONS TO THE PICTURE'S EDITORIAL CONTENT, DATE AND LOCATION WHICH CANNOT BE INDEPENDENTLY VERIFIED ==
Vágólapra másolva!
Az iraki állami televízió jelentése szerint megsebesült egy amerikai légitámadásban Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Államvezetője. Amerikai katonai források semmit nem hajlandóak közölni a hírrel kapcsolatban, így csupán annyi biztos, hogy a szervezet szóvivője Twitter-üzenetben kívánt a kalifának gyors gyógyulást.
Vágólapra másolva!

A bagdadi védelmi miniszter a részletek közlése nélkül, a Facebookon tudatta a hírt, hogy al-Bagdadi megsebesült, helyettese pedig meghalt a támadásban. Az iraki belügyminisztérium név nélkül nyilatkozó illetékesei annyit tettek hozzá, hogy az eset szombaton történt, amikor a magát kalifának kikiáltó al-Bagdadi a szervezet más vezetőivel tanácskozott a nyugati Anbár kormányzóságban lévő Káim városban.

Amerikai katonai források nem tudják, vagy nem akarják elárulni, hogy al-Bagdadi ott volt-e egyáltalán a találkozón, azt meg pláne nem, hogy megsebesült-e, számolt be a Washington Post.

Abu Bakr al-Bagdadi, a titokzatos kalifa Forrás: AFP/-

Gyors gyógyulást kívánnak

Valami mindenesetre történhetett, mert az Iszlám Állam szóvivője Twitter-üzenetben kívánt gyors gyógyulást al-Bagdadinak. „Azt hiszik, hogy a kalifátusnak vége lesz a kalifa mártírhalálával? Biztosítjuk a nemzetet, hogy emírje, Abu Bakr al-Bagdadi jól van, Allahnak hála. Imádkozzatok gyors gyógyulásáért” – idézte az üzenetet az al-Dzsazíra arab hírtelevízió internetes oldala.

A hírtelevízió sem tudta független forrásból megerősíteni a hírt, mindenesetre emlékeztetett arra, hogy az amerikai Központi Parancsnokság szóvivője megerősítette: célzott csapást mértek az Iszlám Állam vezetőire.

A légitámadás után a szervezet ötven harcosát szállították a közeli Moszul halottasházába – tette hozzá az al-Dzsazíra.

Al-Bagdad fejére egyébként az Egyesült Államok 10 millió dolláros vérdíjat tűzött ki.

Egyiptom terrorcsoport is hűséget fogadott

Hűséget fogadott az Iszlám Állam vezetőjének a legjelentősebb egyiptomi dzsihádista szervezet, az Anszár Beit al-Makdisz (Jeruzsálem Védelmezői). Ezt egy hangfelvételben jelentették be a csoport hivatalos Twitter-oldalán.

A csoport azzal indokolta a csatlakozást, hogy a muzulmánok, legfőképp a szíriai és iraki szunniták évtizedek óta megaláztatásban élnek a „zsidó zsarnokok és szövetségesei” által gyakorolt önkényuralom terhe alatt, aminek az vetett véget, hogy az Iszlám Állam az általa elfoglalt területeken júliusban kalifátust kiáltott ki – számolt be az MTI.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!