A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A kibocsátás 14,5 százalékáért felelős.
Vágólapra másolva!

Az állattenyésztés adja a klímaváltozáshoz vezető globális kibocsátás 14,5 százalékát, derül ki a Chatham House (a brit Királyi Külügyi Intézet) vizsgálatából. Kevesebb hús és tejtermék fogyasztása lassíthatná a klímaváltozást, de az emberek nagy része nincs tisztában ezzel az összefüggéssel.

Feltörekvő piacok

Az állattenyésztésből származó élelmiszerek fogyasztása jelentősen növekedhet a következő 40 évben, mindenekelőtt Kína, India, Brazília és a Dél-afrikai Köztársaság feltörekvő piacain. "A húsfogyasztás 60-70 százalékos növekedése várható 2050-re, ennek részben az az oka, hogy a fogyasztók nem ismerik az állati termékek éghajlatra gyakorolt hatását" - mondta Antony Froggatt, a Chatham House kutatója.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!