Bemérték a fekete doboz jelzéseit

Members of the Indonesian Navy prepare equipment to be lowered into the water from the vessel KRI Banda Aceh to conduct operations to lift the tail of AirAsia flight QZ8501 in the Java Sea on January 9, 2015. Ping signals from the black box data recorders
Az indinéz haditengerészet búvárai készülnek a merülésre.
Vágólapra másolva!
A december 28-án Indonéziánál tengerbe veszett repülőgép fekete dobozából származó jelzéseket észlelt pénteken az egyik keresőhajó - jelentették be indonéz tisztségviselők.
Vágólapra másolva!

Hozzátették, hogy a búvárok már meg is kezdték a víz alatti kutatást a tragédia előtt történtek megismeréséhez kulcsfontosságú készülék után.

"Azt a jelentést kaptuk a terepről, hogy a hanglokátor hangjelzésekre bukkant" - mondta a keresési művelet egyik irányítója. Hozzátette, nagyon bíznak abban, hogy a jelek a fekete dobozból érkeznek.
Az illetékes arról is beszélt, hogy az első feltételezések szerint a fekete doboz nem a korábban bemért farokrészben található. A mentőcsoportok csütörtök óta próbálják kiemelni a gép farkának megtalált maradványát.

Az indonéz haditengerészet búvárai készülnek a merülésre Forrás: AFP/PooL/Adek Berry

Az AirAsia 8501-es járata 162 emberrel a fedélzetén december 28-án reggel indult az indonéziai Surabayából Szingapúrba. A kapcsolat a géppel a felszállás után 42 perccel szakadt meg, amikor az Airbus a borneói Kalimantan és Jáva között repült. Túlélőről nem tudni. Az indonéz meteorológiai szolgálat elemzése szerint a katasztrófát a szélsőséges időjárási körülmények idézhették elő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről