London minél gyorsabban kipaterolná a gazdasági bevándorlókat

calais, határ, bevándorlás, brit, francia
Calais, 2015. augusztus 20. Theresa May brit (k, jobbról) és Bernard Cazeneuve franica belügyminiszter nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Nagy-Britanniát és Franciaországot összekötő Csatorna-alagút francia oldalán, Calais-nál tartott megbeszélésük után 2015. augusztus 20-án. A felek a találkozó során megállapodtak, hogy közös parancsnokságot állítanak Calais-nál a brit és a francia hatóságok az embercsempészek elleni hatékonyabb fellépés érdekében. A megállapodás a Csatorna-alagút bejáratának és magának az alagútnak a fokozottabb védelméről is rendelkezik. (MTI/EPA/Ian Langsdon)
Vágólapra másolva!
A brit belügyminiszter gyorsítani akarja a kiutasításokat.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Királyság október 8-án, csütörtökön sürgette az Európai Uniót, hogy gyorsítson azoknak a bevándorlóknak a kiutasításán, akik nem jogosultak menekültstátusra.

Vissza kell őket küldeni

"Az EU-nak vissza kellene küldenie a gazdasági migránsokat származási országaikba. Épp ezért kell lesújtanunk azokra, akik visszaélnek menekültminősítési rendszerünkkel" - mondta Theresa May brit belügyminiszter Luxembourgban az uniós tagállamok belügyminisztereinek tanácskozása előtt.

A 40 százalékát sem küldik haza

Az EU-nak vannak ugyan szabályai azok kitoloncolására, akik nem felelnek meg sem a menekültstátus kritériumainak, sem pedig azoknak a feltételeknek, melyek szerint letelepedési engedélyt kaphatnak a közösség területén, ám az ilyen bevándorlóknak még a 40 százalékát sem menesztik haza.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!