Halálos vihar és rendkívüli állapot Odesszában

Vágólapra másolva!
Odesszában és környékén három halottat, több tucat sérültet, kicsavart fákat, leszakadt vezetékeket és két felborított toronydarut hagyott maga után a Fekete-tenger északi partvidékén tomboló vihar. Egy idős nő halálát egy kidőlő fa okozta, egy férfit egy lezuhanó ág ütött agyon, egy 11 éves gyerek pedig halálos áramütést szenvedett, amikor egy leszakadt villanyvezetékre lépett.
Vágólapra másolva!

Az orkánerejű szél két toronydarut is feldöntött a városban, amelyek épületekre és járművekre zuhantak. A felkorbácsolt tengeren a kétméteres hullámok egy török szkúnert is elsüllyesztettek, amelyik a kikötőben vesztegelt. A fedélzeten nem tartózkodott senki.

Áramszünet

A vihar Odessza megye más területein is súlyos károkat okozott. A leszakadt távvezetékek miatt jelenleg a térség 151 településén szünetel az áramszolgáltatás.

Tekintettel a károkra és a halálos áldozatokra, Mihael Szaakasvili kormányzó rendkívüli állapotot rendelt el a megyében. Rendkívüli bizottság alakult a szerdai természeti katasztrófa által okozott károk felmérésére és a helyreállítás megszervezésére – írja a Korreszpondent.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!