„Csak Allah taníthatja a gyereket, te nem” – majd leütötte a tanárt Párizsban

Horizontal
French police officers stand guard during an anti-terrorist operation on July 21, 2016 in Argenteuil, northwestern suburbs of Paris. "Searches are being conducted in two locations by French intelligence agency (DGSI) and French Police unit (Raid)", according to police. / AFP PHOTO / MATTHIEU ALEXANDRE
Vágólapra másolva!
Leütötte és a földön rugdosta a tanárt, mert megszidott egy lányt.
Vágólapra másolva!

A Le Parisien számolt be róla először, később más, francia napilap is közölt részleteket az újabb tanár elleni erőszakról. Hétfőn Párizs elővárosában Molotov-koktélt dobtak egy tanfelügyelőre, az azt megelőző tanítási napon pedig egy technikatanárnak ütötte ki egy gyerek több fogát.

Francia rendőrök Argenteuilben, egy júliusi terrorellenes akció során Forrás: AFP/Matthieu Alexandre

A legutóbbi erőszak szintén Párizs elővárosában történt, a nehéz környéknek tartott Argenteuilben. Egy tanár dél körül az utcán egy kislányt szidott éppen, valahova vitte a gyerekcsoportot. Akkor megállt mellettük egy autó, kiugrott két férfi, leütötték a tanárt, amikor már a földön feküdt, belerúgtak, és ököllel ütötték az arcát. Azt üvöltötték, hogy hogy meri szidni a lányt, és hogy szerintük a tanár rasszista.

A tanár védekezésképpen azt válaszolta, hogy azért fegyelmezi a lányt, mert ocsmányul trágárkodott, és hogy ő a gyerekek nevelője. Erre a két férfi azt válaszolta, hogy csak Allah lehet a nevelőjük, csak Allah taníthatja őket.

A két férfi ezután beugrott az autóba, és elmenekült. A tanár feljelentette őket. A rendszám alapján elfogták a kocsi tulajdonosát, de nem ő verte meg a tanárt. A két támadót körözik. Az biztosnak tűnik, hogy egyikük sem a megszidott lány apja, még az is lehet, hogy nem is ismerték a kislányt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről